Opening kunstwerk De Boerendans

Gisteravond is mijn kunstwerk De Boerendans aan de Boerendanserdijk te Berkum (Zwolle) officieel ingewijd. De totstandkoming heeft wat voeten in de aarde gehad. Zie ook de berichten Kunstwerk De Boerendans en Update kunstwerk De Boerendans onder categorie Ruimtelijk werk. Het staat nu mooi in de sneeuw.

Opening_boerendans_1

Toespraak door wijkwethouder Dannenberg. Boerenmetworst op de voorgrond, een schimmige Boerendans op de achtergrond.

Opening_boerendans_2

Declamatie van de geschiedenis van herberg De Boerendans en de Nieuwe Vecht door Bert en Diana Olsder

Opening_boerendans_3

Na boerenmetworst met Bircmeder bitter een kort optreden van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, oftewel de Helderse Boerendaansers

Opening_boerendans_4_2

Fakkeloptocht naar wijkcentrum De Weijenbelt,

Opening_boerendans_5

alwaar we weer konden opwarmen met glxfchwein, krentenbrood en boerenjongens en waar de Helderse Boerendaansers nogmaals een paar klompendansen ten beste gaven.

Opening_boerendans_6

Het zijn niet de eersten de besten: ze hebben o.a. in Amerika, China, Zuid Korea, Slovenxefë, Portugal en Polen opgetreden. www.folkdancehellendoorn.nl

Opening_boerendans_7

Al met al was het een gezellig feestje. Met dank aan wijkvereniging Berkum voor de organisatie ervan! Ik heb veel positieve reacties gekregen op mijn beeld, onder meer dat men er vrolijk van wordt. Toen ik erlangs fietste op weg naar huis, bleek dat wat ik had beoogd inderdaad het geval is: de figuren lijken echt rond te dansen! Kijk maar op http://www.youtube.com/watch?v=wiIA8Dc_7Bk.

Nog wat foto's van De Boerendans in de sneeuw en de Nieuwe Vecht, waar het langs staat:

Boerendans_in_de_sneeuw

Boerendans_in_de_sneeuw_2

Nieuwe_vecht_3

Update juni 2010: Blijkbaar weet de Gemeente Zwolle het kunstwerk te waarderen, want het is gebruikt voor een uitnodigingskaart voor het wijkplatform Berkum van juni:

Uitnodiging gemeente
 

Leave a comment